У якості голови Ради директорів, пан Бернхард Майєр (55 років) продовжить подальший динамічний розвиток марки ŠKODA. «Я гордий працювати у такій великій, впливовій компанії, поважаючої свої традиції, і щасливий приєднатися до прекрасної команді SKODA, - коментує новий голова Ради директорів ŠKODA AUTO Бернхард Майєр. - Компанія ŠKODA підтверджує колосальне значення Чехії та Богемії, які є серцем європейського автомобілебудування. Фахівці цього регіону відомі в усьому світі своїми інженерним талантами і високою майстерністю. За останні роки марка ŠKODA домоглася вражаючого зростання, представивши цілий ряд нових моделей. Компанія сформувала міцний фундамент для майбутнього успішного розвитку, і моє завдання - спільно з командою сприяти подальшій еволюції бренду. Ми маємо намір продовжити наш шлях до успіху, розширити присутність ŠKODA на ринку і зміцнити силу бренда за допомогою нових моделей».

Кар'єра пана Майєра, уродженця​​ Швебіш-Гмюнде, нерозривно пов'язана з автомобілебудуванням. Донедавна він займав пост члена правління Porsche AG, відповідального за продажі і маркетинг. На цій позиції Бернхард Майєр сприяв зростанню компанії на міжнародних ринках і підвищенню рівня професіоналізму відділу продажів Porsche. Під його керівництвом цінність бренду Porsche і ступінь задоволеності клієнтів значно зросли.

Завдяки розширенню модельного ряду Porsche і послідовної реалізації стратегії інтернаціоналізації пан Майєр вивів продажі бренда на новий рівень.

Пристрасть Бернхарда Майєра до автомобілів зародилася ще в дитинстві. Пан Майєр здобув освіту автомеханіка, в 1984 році завершив навчання за фахом інженера-механіка, ставши кращим студентом в класі з усіх дисциплін. Пізніше він вивчив ділове адміністрування в університеті м Кальв​ (Німеччина). Пропрацювавши два роки в технологічному секторі - компанії з виробництва комп'ютерних пристроїв Nixdorf і підприємстві Wallhäuser, спеціалізацією якого є технічне обладнання, - в 1988 він повернувся в автоіндустрію. Протягом наступних років пан Майєр змінив кілька керівних позицій в підрозділах BMW AG в Німеччині і за кордоном. У червні 2001 року він перейшов в Porsche, очоливши напрямок продажів на внутрішньому ринку. З 2010 року Бернхард Майєр виконував обов'язки члена правління Porsche AG, відповідального за продажі і маркетинг.

Вінфрід Фаланд залишає компанію за власним бажанням після 25 років успішної роботи в Volkswagen Group. Він виступав головою Ради директорів ŠKODA AUTO з вересня 2010 року.

Останні новини