"Red Dot Award: Product Design" - це найбільший міжнародний конкурс промислового дизайну в світі. Цього року участь у конкурсі взяли 4928 найменувань виробничих товарів, представлених 1994 учасниками з 56 країн. «Red Dot Award» вручається щорічно компаніям-виробникам товарів широкого вжитку за якість і особливі досягнення в дизайні і є однією з найбільш визнаних нагород у світі. ​​

Fabia третього покоління з'явилася на європейському ринку у листопаді 2014 року. Ця модель стала першим автомобілем модельного ряду SKODA, в якому втілені дизайнерські рішення концепту SKODA VisionC. Яскравий, емоційний і виразний зовнішній дизайн нової моделі отримав схвальні оцінки міжнародних суддів. Завдяки своїм збалансованим пропорціям і чітким лініям нова модель набула ще більшого спортивного характеру та індивідуальності.

Fabia довелося пройти детальний іспит у групи світових фахівців різних областей - експертів з дизайну і журналістів з 25 країн. Експерти оцінювали дизайн автомобіля за багатьма критеріями: інновації, функціональність, ергономічність, довговічність. Нова мова дизайну SKODA також отримала найвищі оцінки журі «Red Dot Award».

«Нова Fabia стала ще більш динамічною і індивідуальною, ніж будь-коли раніше, це - найбільш емоційна Fabia всіх часів, - каже про автомобіль Йозеф Кабан (Jozef Kabaň), головний дизайнер ŠKODA, - Ми дуже раді, що нова мова дизайну отримала таке визнання у експертів і наших покупців. І перемога у конкурсі Red Dot підтверджує, що ми знаходимося на вірному шляху розвитку дизайну SKODA ».

На додаток до дизайну, нова ŠKODA Fabia встановлює стандарти у своєму сегменті з точки зору технологій і функціональності. Цей компактний автомобіль виключно екологічний, а технології, втілені в цій моделі, раніше були доступні тільки для автомобілів більш високого класу.

Ідеальне поєднання емоцій і функціональності принесли SKODA нові перемоги на європейському ринку: за підсумками перших двох місяців 2015 року поставки Fabia у Західній Європі збільшилися на 11,7% і - на 32,7% в Центральній Європі.

Нова SKODA Fabia стала восьмою моделлю чеського автовиробника, відзначеної цією значущою нагородою. Першою моделлю бренду, яка отримала цю нагороду стала SKODA Octavia Combi в 2006 році. У 2007 році омріяний знак якості перейшов до SKODA Roomster, а в 2008 році була нагороджена SKODA Fabia другого покоління. У 2010 році «Red Dot» отримали відразу дві моделі SKODA -Yei і Superb Combi. У 2013 році нагорода перейшла до компактного ліфтбека​ SKODA Rapid, і, нарешті, торік - до SKODA Spaceback.

Довідка:

Red Dot Design Award - авторитетна нагорода в галузі дизайну, що присуджується європейським інститутом Центром дизайну землі Північний Рейн - Вестфалія, який знаходиться в місті Ессені (Німеччина). Нагорода вручається дизайнерам і компаніям-виробникам за видатну якість і особливі досягнення в дизайні товарів широкого вжитку. Роботи, відмічені нагородою, виставляються в Музеї дизайну Red Dot в Ессені, який на сьогоднішній день є найбільшим у світі зібранням досягнень сучасного дизайну.

Останні новини