15 років тому, 19 грудня 2001 року в Закарпатській області керівництво компанії «Єврокар», представники SKODA Auto a.s. і закарпатської ОДА урочисто відкрили новий український завод з виробництва автомобілів.

Будівництво першої черги підприємства зайняло 6 місяців. У грудні 2001 року на новому заводі була випущена перша партія моделей SKODA Octavia. А вже 15 березня 2002 року «Єврокар» почав серійне виробництво автомобілів марки SKODA. У травні 2006 р відбулося офіційне відкриття другої черги проекту - нового монтажного цеху по виробництву автомобілів. Це дрібновузлове виробництво, при якому монтаж автомобілів здійснюється на конвеєрних лініях з використанням технологічного процесу, аналогічного SKODA Auto a.s. У 2007 році було розпочато будівництво третьої черги проекту. У вересні 2009р. ПрАТ «Єврокар» завершило будівництво будівлі зварювального і фарбувального виробництв. У листопаді 2011 р на зварювальному виробництві була виготовлена пілотна партія кузовів, а вже в грудні 2011 року відбувся запуск нового фарбувального виробництва.

Потужності підприємства мають ряд технологічних інновацій, що забезпечують гнучкість виробничого процесу, а також унікальні для України технічні рішення. Виробничі потужності заводу розраховані на випуск 50 тисяч автомобілів на рік, закладений потенціал модернізації дозволяє збільшити їх обсяг виробництва до 100 тисяч одиниць на рік. На поточний момент «Єврокар» випускає весь модельний ряд автомобілів марки SKODA, в тому числі моделі SKODA Fabia і SKODA Superb нового покоління.

Довідка:

ПрАТ «Єврокар» входить до Групи компаній Атолл Холдинг і розташоване в Ужгородському районі Закарпатської обл. Місце для будівництва заводу «Єврокар» обумовлено географічним положенням: ця територія межує зі Словаччиною та Угорщиною. Будівництво заводу було розпочато 23 липня 2001 р Загальний обсяг інвестицій в проект «Єврокар» складає 250 млн. Доларів США. ПрАТ «Єврокар» сертифіковано за міжнародними стандартами ISO 9001, OHSAS 18001.

Останні новини