Розробка електромобілів грає ключову роль в стратегії глобального зростання компанії. ŠKODA створює власні повністю електричні концепт-кари на базі глобальної платформи MEB. Автовиробник планує масштабну електрифікацію свого модельного ряду і до 2025 запропонує клієнтам п'ять повністю електричних автомобілів в різних сегментах. Електрифікація модельного ряду ŠKODA почнеться в 2019 році з виходом на ринок ŠKODA SUPERB з plug-in гібридною силовою установкою. Перший повністю електричний автомобіль чеського бренду побачить світ в 2020 році.

На даний момент, планування і розробка транспорту майбутнього в ŠKODA йде повним ходом: перший повністю електричний і автономний концепт-кар в історії марки VISION E, є уособленням уявлення бренду про електромобілі. ŠKODA VISION E довжиною 4 645 мм, шириною 1 917 мм і висотою 1 550 мм вражаюче виглядає на дорозі. Завдяки колісній базі в 2 850 мм і коротким звисам кузова, дизайнери компанії змогли створити неймовірно просторий салон, який є особливістю всіх автомобілів ŠKODA.

ŠKODA VISION E оснащена електричною силовою установкою потужністю 225 кВт (306 к.с.) і володіє приголомшливою динамікою. Максимальна швидкість автомобіля складає 180 км/г, а потужна тягова літій​-іонна батарея і оптимальна рекуперація енергії забезпечують йому запас ходу до 500 кілометрів. Завдяки інтелектуальній системі управління два потужних електромотора, що приводять у рух всі чотири колеса ŠKODA VISION E, працюють максимально ефективно. Привід на передні або задні колеса включається в залежності від безлічі параметрів, забезпечуючи максимальну стабільність, динаміку і безпеку руху.

З концептом VISION E ŠKODA дає уявлення про принципи автономного водіння в найближчому майбутньому. Концепт-кар ŠKODA VISION E задовольняє всіма вимогами рівня 3 для автономного водіння: автомобіль може самостійно рухатися в дорожніх заторах, перемикатися в режим автопілота на магістралях, утримуватися в смузі і йти від зіткнень, здійснювати обгони, самостійно шукати вільні місця для стоянки, паркуватися і виїжджати з них. Для того щоб забезпечити це, ŠKODA VISION E обладнаний масою сенсорів різних діапазонів і декількома камерами, які постійно контролюють ситуацію на дорозі.

Останні новини