Офіційну церемонію запуску у виробництво відвідали голова Закарпатської ОДА Василь Губаль, заступник міністра економічного розвитку і торгівлі України Руслан Корж та Почесний консул Чеської республіки в Ужгороді Отто Ковчар, представники SKODA Auto, відповідальні за регіон СНД і України Юрій Конюшинна і Йозеф Стейкоза.

Нова ŠKODA Fabia - перша серійна модель автовиробника, яка відображає еволюцію дизайну марки, що став більш експресивним і емоційним. У цій моделі дизайнерам SKODA вперше вдалося втілити риси ефектного концепт-кара «VisionC». На додаток до дизайну, нова ŠKODA Fabia встановлює стандарти у своєму сегменті з точки зору технологій і функціональності. Завдяки вдосконаленим двигунам і поліпшеній аеродинаміці новий автомобіль стане найбільш економною версієювсіх поколінь цієї моделі. До того ж, SKODA Fabia - один з найбезпечніших автомобілів у своєму класі. За результатами тестів Euro NCAP цей автомобіль отримав максимальну оцінку п'ять зірок за високий рівень пасивної безпеки, захист пасажирів і пішоходів, а також допоміжні системи безпеки.

ŠKODA Fabia третього покоління оснащується інноваційними мультимедійними системами, традиційно доступними тільки для автомобілів більш високого класу. Також, для моделі будуть доступні широкі можливості індивідуалізації екстер'єру та інтер'єру. В тому числі, в якості нової опції доступний великий панорамний скляний дах, розміром 1576 мм × 1090 мм.

Нова версія популярного автомобіля також є самою місткою в своєму сегменті. Вражаючий об'єм багажника хетчбека складає 330 л. (1150 л. Зі складеними задніми сидіннями), що на 15 літрів більше попередниці і значно більше, ніж у моделей порівнянних конкурентів.

«У новій Fabia втілено безліч технологічних інновацій. Власники цієї моделі отримають можливість доповнити свій автомобіль різноманітним обладнанням, наприклад, в новій Fabia стане можливим підключитися зі свого смартфона до бортового комп'ютера автомобіля. Крім того, автомобіль можна буде обладнати допоміжними системами, які підвищують рівень безпеки, наприклад, обладнанням, яке сканує простір перед автомобілем з можливістю застосувати систему екстреного гальмування. Раніше такі функції були недоступні навіть для моделей Octavia і Superb» - зазначив Генеральний директор заводу« Єврокар »Ігор Царенко.

Координатор регіону СНД / Україна SKODA Auto Юрій Конюшинна зазначив, що новий автомобіль був створений, щоб зацікавити нову групу людей - молодь. Дизайн SKODA переважно консервативний, однак нова модель - більш емоційна і може запропонувати своїм власникам нові можливості, які обов'язково зацікавлять молоду аудиторію.

Заступник міністра економічного розвитку і торгівлі України Руслан Корж, висловив впевненість в тому, що новий автомобіль заводу «Єврокар» зможе гідно показати себе на вітчизняному автомобільному ринку: «Єврокар - дуже сучасне підприємство, яке здатне задовольнити потреби не тільки українського ринку, але й експортного. Сподіваємося, що нинішня криза на автомобільних ринках буде подолана і підприємство запрацює на повну потужність. Ми, від імені уряду, міністерства економічного розвитку і торгівлі готові підтримувати підприємство, і будемо сприяти тому, щоб автомобільний ринок наповнювався якісною продукцією, будемо просувати наші українські автомобілі за кордоном».

Голова Закарпатської ОДА Василь Губаль подякував засновників і топ-менеджмент за те, що і в такий важкий час підприємство продовжує працювати над новими проектами і висловив надію, що і надалі «Єврокар» триматиме курс на розвиток, а український споживач, в свою чергу, отримає можливість придбати продукцію компанії «Єврокар».

Цього літа шанувальників SKODA очікує запуск у виробництво ще однієї новинки - Superb нового покоління, прем'єра якого зовсім нещодавно відбулася на автосалоні в Женеві.

Довідка:

ПрАТ «Єврокар» входить до складу Групи компаній Атолл Холдинг і розташоване в Ужгородському районі Закарпатської області. Будівництво заводу було розпочато 23 липня 2001 року. Загальний обсяг інвестицій в проект «Єврокар» складає 250 млн. Доларів США. ПрАТ «Єврокар» сертифіковано за міжнародними стандартами ISO 9001, OHSAS 18001. Завод «Єврокар» реалізує стратегію щорічного збільшення обсягів виробництва та розширення модельного ряду продукції. Технічний пуск заводу «Єврокар» відбувся в грудні 2001 року. Підсумком одинадцятирічної діяльності підприємства стало створення повномасштабного виробництва автомобілів, яке включає такі основні виробничі процеси як зварювання, фарбування і монтаж автомобілів. Потужності повномасштабного виробництва розраховані на випуск 50 тисяч автомобілів на рік, закладений потенціал модернізації дозволяє збільшити випуск до 100 тисяч одиниць на рік. Завод «Єврокар» є унікальним грін-філд проектом, спрямованим на реалізацію в Україні високотехнологічного автомобільного виробництва. Стратегічною метою проекту «Єврокар» є глибока інтеграція в європейську автомобільну промисловість. На поточний момент завод «Єврокар» випускає майже весь модельний ряд автомобілів марки SKODA.

Останні новини