Ювілейний Superb третього покоління зійшов з конвеєра на заводі ŠKODA в чеському місті Квасіни. Спеціально для виробництва флагманської лінійки виробничі потужності заводу були значно розширені і модернізовані. Нова модель користується великим успіхом і надихає клієнтів ŠKODA по всьому світу.

«Виробництво цього сучасного високотехнологічного автомобіля в черговий раз свідчить про видатного професіоналізмі працівників заводу в Квасинах, - зазначає Міхаель Оельеклаус (Michael Oeljeklaus), член Ради директорів ŠKODA AUTO, відповідальний за виробництво і логістику. - Superb є однією з кращих і найбільш популярних моделей у своєму класі. Автомобілі Superb третього покоління продовжать історію видатного успіху цієї модельної лінійки».

Новий ŠKODA Superb, виробництво якого стартувало в 2015 році, втілює в своєму дизайні емоційну силу бренду. На сьогоднішній день випущено вже 100 000 автомобілів Superb третього покоління. Ніколи раніше такі високі вимоги не пред'являлися до дизайну автомобіля ŠKODA, ніколи раніше в розробці нової моделі не застосовувалася така кількість нових технологій. Вперше в історії марки розроблено стільки нових рішень Simply Clever і вперше інженери приділили таку детальну увагу простору для водія, пасажирів, і місткості багажного відділення. Модель оснащена безліччю систем електронних помічників, характерних для автомобілів більш високого класу. Такий підхід гарантує підвищений рівень безпеки і комфорту, а також відповідальне ставлення до довкілля. Superb нового покоління став найпотужнішим автомобілем в історії цієї моделі, і в той же час до 30% більш економічним, завдяки двигунам стандарту Євро-6.

Про успіх моделі Superb свідчить не лише високий попит на неї по всьому світу, а й величезна кількість нагород, таких, як нагорода Red Dot за видатний дизайн і звання «Автомобіль року», присвоєне ŠKODA Superb в ряді європейських країн. В тому числі, в Україні Superb третього покоління був удостоєний нагороди в загальнонаціональному рейтингу «Автомобіль року 2016».

З моменту появи моделі в 2001 році, все покоління Superb займають почесне місце в модельному ряду ŠKODA, продовжуючи традиції розкішних і престижних автомобілів з Млада-Болеслав початку 20-го століття.

Модель Laurin & Klement FF, що з'явилася в 1907 році, стала першим 8-циліндровим автомобілем в Центральній Європі. У 20-х роках минулого століття, одним з іменитих власників шикарного ŠKODA Hispano-Suiza став Томаш Гарріг Масарик, перший президент Чехословаччини, а 30-і роки почалися під знаком 8-циліндрового ŠKODA 860. Першим же престижним автомобілем під назвою «Superb», що зійшов з виробничих ліній в 1934 році, став ŠKODA 640 Superb.

Через 67 років, в 2001 році, автомобілі Superb знову увінчали модельний ряд чеського бренду. На сьогоднішній день вироблено понад 850 000 одиниць Superb першого, другого і третього поколінь. Клієнти завжди цінували цю модель за вражаючу місткість, елегантний і актуальний в усі часи дизайн, надійні новітні технології, високий рівень комфорту, максимум безпеки, функціональність і краще співвідношення ціна-якість. Всі ці якості дозволяють флагману марки ŠKODA впевнено асоціюватися з якістю вищої проби. Класичні седани Superb першого покоління (2001-2008 рр.) встановили найвищі стандарти, особливо по частині простору і комфорту в салоні. Друге покоління моделі з'явилося в 2008 році: це був новий функціональний і технологічний автомобіль, вражаючий дизайнерськими рішеннями. Починаючи з 2009 року ŠKODA Superb доступний в кузові універсал. Світова прем'єра моделі Superb третього покоління в кузові ліфтбек відбулася на початку 2015 року, а виробництво універсалів третього покоління почалося в середині 2015 року.

Останні новини