Дизайнерські скетчі нової моделі дозволяють побачити чіткі і гострі лінії екстер'єру, які створюють ефект об'ємної 3D поверхні, роблячи ŠKODA Kodiaq безпомилково впізнаваним на дорозі. Яскраво виражена лінія торнадо і відточений скульптурний дизайн задньої частини автомобіля підкреслюють сильний характер і спортивний вигляд нового SUV від ŠKODA. Ідеально рівні, завужені фари розташовані з боків широкої радіаторної решітки. Їх кристалічна структура відсилає до багатих традицій богемського кришталю. Типова для марки З-подібна форма задніх світлодіодних ліхтарів ідеально гармонує з екстер'єром автомобіля. Вид новинки збоку залишає не менш сильне враження. Довга колісна база і короткі звіси вказують на місткість салону.

Яскравий дизайн відобивається і в інтер'єрі автомобіля, який вражає своєю місткістю і елегантністю. Салон представляє ідеальне поєднання елегантної форми і високої функціональності, демонструючи надійність і безкомпромісну безпеку при зовнішній естетиці. Новий SUV від SKODA - перший автомобіль марки, який може опціонально оснащуватися третім рядом сидінь з двома додатковими місцями для пасажирів. Більш докладно про нову модель розповідає в своєму інтерв'ю Йозеф Кабан, головний дизайнер ŠKODA AUTO.

Інтерв'ю з Йозефом Кабаном, головним дизайнером ŠKODA AUTO: «ŠKODA стає емоційнішою»

Пан Кабан, що означає дизайн нового ŠKODA Kodiaq для чеського бренду?

Йозеф Кабан: Новий ŠKODA Kodiaq стане першопрохідцем відразу в двох аспектах. Ми починаємо модельну кампанію в новому для себе сегменті, представляючи перший великий SUV, який займе нішу над ŠKODA Yeti. У той же час Kodiaq - перша модель, яка втілила нову корпоративну мову ŠKODA, яка отримає розвиток в інших моделях марки сегменту SUV. Новий дизайн висловлює міць і емоції, непідвладні часу.

Що відрізняє дизайн нового великого SUV?

Йозеф Кабан: ŠKODA Kodiaq - дуже багатогранний автомобіль. Він відрізняється неймовірним внутрішнім простором при зовнішній компактності і володіє найбільш містким багажним відділенням в класі. Цей надійний автомобіль, пристосований для будь-якого дорожнього покриття, об'єднує в собі маневреність і неперевершену функціональність. Ми прагнули висловити його дух в дизайні екстер'єру та інтер'єру. ŠKODA Kodiaq гармонійно поєднує в собі досконалість форми і змісту. Яскрава і елегантна зовнішність підкреслює силу і характер нового SUV.

Як в новому автомобілі поєднуються видатний дизайн і традиційна функціональність?

Йозеф Кабан: Ми прагнемо досягти безпрецедентного поєднання максимальної функціональності і бездоганної естетичності, так щоб ці два поняття більше не довелося розділяти. Ми намагаємося знайти красу в простих речах, не нехтуючи практичністю і ергономічністю. Правильний дизайн робить функціональність привабливою. Саме це поєднання технічних можливостей і бездоганного дизайну робить ŠKODA Kodiaq таким особливим.

Який вплив на дизайн нового SUV зробили традиції богемського кришталю?

Йозеф Кабан: Кожна деталь наших моделей має свою історію, в цьому секрет емоційної сили бренду. При створенні ŠKODA Kodiaq ми надихалися традиціями богемського кришталю, які знайшли втілення в кристалічних елементах нового SUV. Чіткі межі і гострі лінії формують вигляд автомобіля, а рельєфні поверхні створюють ефектну гру світла і тіні. Кристалічна структура простежується в деталях ŠKODA Kodiaq - фарах і декоративній обробці салону.

Творчий підхід і увага до деталей помітні також в дизайні інтер'єру. Як ви вважаєте, які дизайнерські знахідки в оформленні салону нового Kodiaq найбільш вдалі?

Йозеф Кабан: Гострі широкі лінії, характерні для зовнішності ŠKODA Kodiaq, знайшли відображення і в інтер'єрі автомобіля. Особливий акцент зроблений на поєднанні бездоганного дизайну і традиційної для ŠKODA функціональності, на гармонії і простоті. На мій погляд, автомобіль повинен бути функціональним, даруючи при цьому естетичне задоволення. Інтер'єр повинен втілювати надійність і комфорт. Намагаючись дотримуватися цієї філософії, ми зробили салон автомобіля елегантним, але в той же час зручним і практичним.

Останні новини